август 13, 2009

Жълти линии навсякъде

Днес като добавка към второто кафе, седнах да прегледам новините в сайта на bTV, че не можах да догледам сутрешния блок. И веднага попаднах на новото откриване на улица. Бойко макар и вече премиер, не забравя старите навици и слава и отново е на челна позиция за приемането на поздрави. А приятелите от bTV сайта взели, че сложили и снимка на асфалт с жълта маркировка, та се присетих за последната велоалея... Но като изключим случайната снимка, другите съвпадения са доста добри. Участъка който се открива е с дължина "2780 м. На нея е положена нова асфалтова настилка (44 921 кв. м), монтирани са нови бордюри, коригирани са съществуващите шахти и съоръжения на подземните комуникации, изградени са асфалтови тротоари и нова светофарна уредба и е положена хоризонтална пътна маркировка. ... Общата стойност на строителните работи е 1 685 297 млн. лв."
За сравка алеята по канала е с дължина 3700м. и с ширина 2м. и вложени средства от около 1,7 милиона лева. Това че е с километър по дълга не добавя нищо в направените средства, при полежение, че вместо с асфалт е направена с плочки... Та затова чуството, че с тия велоалеи ни правят нещо на балами си остава.
А относно жълтата боя... Тя действа... Върши работа с други думи. И скоро очаквам тази снимка с този текст:
"Магистралата стига до морето. Премиера Борисов със замах довърши работата точеща се от години"

2 коментара:

Аз споделих моето мнение. Искам, и ще е приятно да чуя и твоето. Оги

За кръглите коли...

Гледайки как колегата паркира преди малко и под въздействието на темата от вчерашния тийм билдинг се замислих защо аджаба колите са правоъгъ...