май 26, 2009

Нищо лично, просто бизнес

Вчера следобяд намерих на страниците на 24 часа следната статия:

Нещо лично от г-н Филип Цанов, председател на сдружение "Природата за хората". Нещо лично, и много грозно. Защото когато не знаеш какво говориш, може много глупости да кажеш.
Според статията това сдружение е изкарало стотици хора на Алеко да чистят в събота.
Може. Но в събота, бе Денят на природните паркове и във всички тях се чисти. На Алеко инициативата бе миналата година. И аз бях там. Помня. Но ако искам да ми е удобно с автобуса и да ме видят повече хора пак там бих отишъл. Не е хубаво да си приписваш чужди заслуги.
Казва, че боклукът идвал от туристите, защото нямало кошчета да го хвърлят там. Амиии, май не е точно така г-не. Боклукът в кошчета или не, няма място в планината. Ако си турист не го хвърляш и си го сваляш. Ти незнам (разбрах всъщост), какъв си, но нито си за природата, нито си турист.
Нямало и табели по пътеките на Витоша... Интересно къде стигна до този факт. Аз лично съм участвал като доброволец в подновяване на маркировката на Платото.
Общо взето цялата статия е срещу управата на парка. Нищо конкретно, просто лайна във вентилатора.
Всъщост има ли смисъл да се ядосвам за мнението на човек, който лиже шефски задници. Изказва се некомпетентно, обвинява и обижда за интригата. Май не.
Г-н Цанов иска писти и лифтове, но нека си го каже, както си е. Без да се крие зад "природозащита". Защото такава при него и "неговата" организация такава няма. На сайта на сдружението, в секцията членове има две имена. Неговото и на Вежди Рашидов. И двамата са свързани с ПИБ и Витоша ски. Оттам нататък статията и мнението публикувани във весника вече не са лични... Това е просто бизнес...

май 21, 2009

ОБИКОЛКА НА ЧЕРНО МОРЕ

Днес получих мейл с инфо за една инициатива която заслужава не възхищение само, а и подкрепа във всякаквите и форми. За обиколката с колело на Черно море от Вячеслав Стоянов - бесарабски българин, завършил и живеещ в България. 7000 километра, един човек, едно колело. И за каузата на рециклирането.
Пуснах информацията във ВелоТолеранс, но се и усетих, че нито в Блогсферата, нито в Топблог този сайт не излиза. Затова пиша и тук. Защото за тази инициатива трябва да знаят, колкото се може повече хора.
Да стискаме палци пътуването да мине безпроблемно и да му пожелаем успех.
Посетете сайта на Вячеслав и научете повече за начинанието.

май 18, 2009

София, глобалното затопляне и световния империализъм

Един отговор от блога на Пейо ми показа тази анкета и осмисли вярата ми в Че Гевара. Световния империализъм не спи. Той мисли глобално за малките неща. Осъзнай се. Стани член на БСП и прости на Бойко... И най-вече не вярвай в инсинуациите за Световната Финансова криза.

май 13, 2009

6-9


Ето малко със закъснение малко снимки от парада на 6-ти и "Цвете за Гошо" на 9-ти...
За парада, какво можем да кажем...
Ми. Добре, че имаше военни оркестри от други страни, та да запълнят малко, а и да дадът малко цвят.
Иначе впечатлението, което остави военната ни техника е, че от всичко си имаме по две. Едно за действие и едно за backup. Два джипа, два камиона, два БТР-а, два танка от два вида, два хеликоптера, два истребителя и за съжаление един Хамър и един спец отряд :)) Това в кръга на шегата, разбира се.
Интересното е, че почти същото може да се каже и за "феста" в Южния парк. По две песни на група и то кавъри... От всички групи събота и неделя само две изпълниха песни на Жоро Минчев. То не бяха Металици, Нирвани и други неродни групи, които всички харесваме, ама да си имаме и повода...
А пиша след три дни, защото последните два се разправям с кърлежа, който си донесох от парка. И в двата дни на феста, аз бях оптимиста в компанията, който обясняваше, че очаквайки толкова много хора организаторите не може да не са се погрижили за този маааалък проблем. Пък и един път не съобщиха от сцената, ние сами да вземем мерки за да се предпазим. Карай, Джони... Ама ако и вие сте били там, я се поогледайте...

май 06, 2009

Победа

Днес цял ден спорим с майка ми, дали племеничката ми Виктория има имен ден. Може да е Георги, но е Победоносец, казвам аз. А тя, след 6 години "спам" от моя страна, вече започна да се представя с хубавото си българско име - Победа...
На 9-ти пак ще и честитя... Професионално... Ден на Европа. На надежди...

За кръглите коли...

Гледайки как колегата паркира преди малко и под въздействието на темата от вчерашния тийм билдинг се замислих защо аджаба колите са правоъгъ...