юни 19, 2012

Протести срещу протеста

В София протестират новият закон за горите. В Банско протестират срещу протестите в София. Малко като в онзи виц:
 Две блондинки си говорят. Едната казва:
-Моят ми купи Сеат Ибиса...
Другата след кратък размисъл:
- Моят пък ми купи Мерцедес. Ебиса ти....

Във всъщност в София се протестира не срещу цял закон, а срещу 3-4 члена от него със спорно тълкуване. Така наречените поправки "Цеко Минев".
А Филип Цанов от "Природата за хората" обяснява от името на хората в Банско, как нямало друг избор за местното население, ако не секът безконтролируемо. Интересно, но имам писано за г-н Цанов и Витоша ски от 2009 г. Нищо не се е променило.
Ако нямало писти, нямало да има чужденци... Ами последните новини от Банско са все за чужденци измамени с имоти... Или искат да кажат, че ако има повече писти без такса за изграждане, няма да има проблеми с измамите с имоти?! Или ако е изсечено, ще има по-голям интерес към курорта?! Да изсечеш гора за да можеш да продаваш 3 месеца кафе по 3 лв.

В София не разбирали от гори и природа. Може... Те хората по гората са много ерудирани и образовани. Чудно, как няма университет в Разложката котловина. А знаете ли, че Добринище е град, това чудно село? С което градовете в тази котловина са цели 4. Което малко напомня на общинското райониране в района на Златица и Пирдоп. Там няма гора, но има мини. И всяка мина е в отделна община. Случайно? Не мисля. В Банско и Разлог се върви по същият път. Успех и лек път...

За кръглите коли...

Гледайки как колегата паркира преди малко и под въздействието на темата от вчерашния тийм билдинг се замислих защо аджаба колите са правоъгъ...